Afval ophalen

Afval ophalen

30 januari 2013 – Peter Timmer

De wijzigingen in de afvalinzameling per 1 januari 2013 vallen niet bij iedereen in goede aarde. Feit is wel dat er een hoop geld mee bespaard wordt. Ondanks dat was de VVD het niet eens met dit besluit. De motie van de VVD om toch wekelijks het restafval te blijven ophalen kreeg geen steun van andere partijen.

Het lijkt ook eerder een kwestie van wennen dan dat er werkelijk problemen ontstaan door het om de week ophalen van restafval en nu ook om de week ophalen van plastic. Tenslotte lukt het in vele gemeenten al jaren om het op deze manier te doen. De gezinssamenstelling heeft natuurlijk invloed op de hoeveelheid afval. Maar scheelt dat nu zoveel? Bij de allereerste ophaaldag dit jaar bijvoorbeeld was het toch echt de moeite niet om mijn afvalbak naar de verzamelplaats te brengen, ook al is de volgende lediging pas over 14 dagen en heb ik nog vuurwerkrestanten van anderen opgeruimd. Ook van anderen heb ik gehoord dat ze regelmatig overslaan met de bak ter lediging aan te bieden en meer behoefte hebben aan het vaker ophalen van plastic.

Vele andere gemeenten, ook hier in de buurt, zijn ons al voorgegaan met het om de week ophalen van restafval. Dus al die mensen lukt het.

Indien er bijzondere omstandigheden zijn waardoor iemand extra afval heeft dan is een extra container natuurlijk een optie, maar misschien zijn de buren dan ook wel bereid om de eventuele ruimte in hun container te laten benutten.