DUS! denkt in kansen: prijs voor beste kans

prijs-kansenDUS! denkt in kansen: prijs voor beste kans

DUS! denkt graag in kansen. Een van de campagneslogans is dan ook: wat als we nu eens in kansen gaan denken? DUS! was benieuwd naar de kansen in Uithoorn en heeft daarom op verschillende manieren kansen verzameld. Bij de start van de campagne heeft een groepje DUS!-leden mensen aangesproken op straat en hen gevraagd kansen te benoemen. Daarnaast kon men kansen insturen middels een ansichtkaart en/of naar een speciaal emailadres. Deze kansen zijn nu allemaal verwerkt in het KANSENBOEK, dat tijdens de verkiezingsmarkten al was in te zien. De beste inzending zou beloond worden met een mooie prijs (een waka waka lamp en oplader).

Er werden behoorlijk wat leuke, interessante, nuttige en inspirerende kansen verzameld. Maar Ferdinand Beuse diende drie kansen in,

 

die DUS! allemaal interessant vindt!
1- Een mooie fontein in de vijver tegenover winkelcentrum Zijdelwaard.
2- Een kleinschalig zomerfestival in het park om De Scheg. Met theater en muziek voor alle leeftijden.
3- Maak van de Hoeksteen een plek waar bijvoorbeeld ‘kansarme’ jongeren gecoacht kunnen worden. Bied hen een stageplek in een sociale omgeving, zoals een grand café of internethulpdienst. De Hoeksteen zou ook een inspirerende plek kunnen zijn voor jonge ondernemers. Bied faciliteiten en mogelijkheden aan een doelgroep die Uithoorn in de toekomst veel te bieden heeft.

En daarmee wint hij de waka waka lamp!