DUS! loopt voor vluchtelingen

DUS loopt voor vluchtelingenOm aandacht te vragen voor de vluchtelingenproblematiek én om bij te dragen aan noodhulp voor vluchtelingen wereldwijd loopt DUS! in de nacht van 18 op 19 juni van Rotterdam naar Den Haag tijdens ‘De nacht van de vluchteling’ www.nachtvandevluchteling.nl.

 

Tijdens de eerste training liep het wandelteam vanuit Uithoorn een route van 13 kilometer naar een symbolische bestemming in het Amsterdamse bos; het kunstwerk ‘Birth of change’. Kunstenaar Serge Verheugen wil met het reusachtige houten beeld uitdrukken dat mensen de wereld om hen heen goed moeten waarnemen. De dromen die daardoor ontstaan moeten ze waarmaken door in actie te komen.

Een oproep tot daadkracht waar DUS! graag gehoor aan geeft. DUS! beperkt zich in haar dromen en solidariteit niet tot de gemeentegrenzen. Ze wil haar ogen niet sluiten voor de 60 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn.

De komende weken zal het doel van de trainingsroutes steeds samenhangen met vluchtelingen. Iedereen is van harte uitgenodigd mee te lopen. De eerstvolgende training is op 9 april, we vertrekken om 9 uur vanaf Uithoorn busstation. Aanmelden kan via secretariaat@dus-uithoorn.nl.

Heb je geen tijd of zin om mee te lopen, maar droom je ook van een wereld waarin vluchtelingen humaan behandeld worden? Kom dan in actie door team DUS! te sponsoren, zodat meer vluchtelingen tenminste toegang hebben tot noodhulp. Dat kan via de volgende link: https://www.nachtvandevluchteling.nl/sponsor-een-team