DUS!-tas voor vrijwilligers Stichting de Hoeksteen 50 jaar

De Bibliopera ‘Het geheim van de Hoeksteen’ was het daverende hoogtepunt van de viering van 50 jaar Hoeksteen. Het begon met een wild idee in 2013 waarop Bob Berkemeier, Marleen Deroo en Hanneke Bruinsma een stichting vormden. Met als resultaat open huis tijdens de Open Monumentendag, een jubileumboek en de Bibliopera. Het werk van de stichting zit er bijna op. Wat er met het markante gebouw gaat gebeuren is nog niet bekend maar de wethouder van cultuur trekt hard aan het behoud van de Hoeksteen als culturele instelling.

 

De afgelopen twee jaar heeft het drietal geweldig veel werk verzet. Marleen Deroo: “Het begon met plannen maken, maar dan moet je helpers vinden, heel veel sponsoren, specialisten die zorgen voor techniek, een samensteller van het jubileumboek, musici en zangers, enzovoort.” “Ja”, vult Bob Berkemeier aan: “Ieder die erbij kwam bracht weer nieuwe ideeën mee, prachtig maar het moet wel passen; en vooral betaalbaar zijn.”“Ik heb best wel eens slapeloze nachten gehad, hoor. Maar het was de moeite waard. Het was voor mij zelf ook een verdieping, een kennismaking met Rietveld, zijn levensverhaal en zijn werk,” aldus Deroo

De Bibliopera is uniek: geheel geschreven voor de Hoeksteen met prachtige teksten op bekende melodieën, de oude Rietveld die door het gebouw dwaalt, het toneel op het water en zangers die komen aanvaren vanaf de Wieger Bruinlaan. Zo is het in Uithoorn nog nooit vertoond.

Twee tastbare herinneringen blijven. Het jubileumboek is bijna uitverkocht, maar binnenkort verschijnt de dvd van de opera, te verkrijgen via www.hoeksteen50jaar.nl. U kunt dus de gehele bibliopera terugkijken. De dvd moet goed verkocht worden om het tekort weg te werken want het lukte net niet om alles financieel rond te krijgen.
DUS! (GroenLinks en D66) waardeert de inzet van het stichtingsbestuur, ze verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Daarom is deze keer de DUS!-tas met lokale en fairtrade