DUS!-tas naar gespreksgroep De Kwakel


DUS!-tas naar gespreksgroep De Kwakel

28 april 2012  – Henk Wevers
DUS tas april aangepast

Ouders met elkaar laten praten over opvoeding. Maar dan zo dat ze hun problemen zelf oplossen. Daardoor treden ze hun kinderen meer zelfverzekerd tegemoet en voeden ze beter op. Dat organiseren Hesther Kas en Wilma Abath voor een groep ouders in De Kwakel. Toen dat niet meer betaald kon, zetten ze het vrijwillig voort. Daarbij wordt een professionele aanpak gebruikt die neerkomt op positief opvoeden volgens een duidelijk programma (Triple P voor de kenners).

 

De dames voeden de ouders niet op, dat mogen ze zo nodig onderling doen. Tijdens de gespreksavonden komen allerlei thema’s aan de orde. Uiteraard seksuele opvoeding, maar ook de angsten van kinderen, en de ouders zelf blijken ook bang te zijn voor veel zaken. De gesprekken gaan diep en verlopen soms emotioneel. De deelnemers krijgen beter contact met hun kind en kunnen hen echt steunen. Ook de onderlinge contacten gaan veel verder dan het gebruikelijke ‘het gaat wel goed’. De echte winst ligt bij de kinderen die beter toegerust zijn voor het leven. Wilma en Hesther genieten er van dat ze ouders zien groeien in hun rol als opvoeder. Het enthousiasme van deze dames is werkelijk aanstekelijk.

Ze zouden graag zien dat de politiek dit laagdrempelige welzijnswerk voor veel mensen toegankelijk maakt, omdat zo’n preventieve aanpak kinderen minder gemakkelijk laat ontsporen.

Deze inzet voor de gemeenschap is de reden dat de DUS!-tas deze maand voor hen is. De tas bevat producten van lokale ondernemers of komen van Fair Trade. DUS!, de samenwerking van GroenLinks en D66, vindt dat deze dames een prachtig voorbeeld zijn van de solidaire samenleving waar de partij naar streeft.