DUS!-tas voor KDO

DUS-tas KDO2
DUS!-tas voor KDO

‘Je kunt het dak op met je energie’, de derde slogan in de campagne van DUS! voor degemeenteraadsverkiezingen. Wat past hier beter bij dan een DUS!-tas te overhandigen aan een vrijwilligersorganisatie die zonnepanelen op het dak heeft gelegd. Dat werd KDO in De Kwakel. 

KDO, de sportvereniging in De Kwakel, heeft sinds juli 2013 zonnepanelen op het dak van het clubgebouw.

Met deze 120 zonnepanelen wekt KDO minimaal 25000 kWh per jaar op. “Dat komt neer op 20% van ons verbruik”, zegt Harry van de Rotten (penningmeester). Harry vertelt verder dat bij de bouw van het nieuwe pand al rekening is gehouden met het plaatsen van de zonnepanelen. En dat er meer is gedaan aan duurzaamheid en besparingen.

Zo zijn er tijdens de nieuwbouw zo’n vier jaar geleden al waterbesparende douchekoppen en automatische verlichtingsschakelaars geïnstalleerd. De gebouwen worden naar behoefte van warmte voorzien door zes kleinere ketels die op een speciale manier geschakeld zijn. Cora Bartels (2e penningmeester) voegt toe dat de verlichting misschien nog wel beter is dan voor de plaatsing van de panelen.

Dus eigenlijk alleen maar voordelen! En zo ziet DUS! het ook. KDO is op het gebied van duurzaamheid een positief voorbeeld voor andere organisaties en verenigingen. En daarom ontvangt KDO een DUS!-tas met regionale of fairtrade-producten.