DUS!-tas voor vrijwilligers Hoge Heem

DUS!-tas voor vrijwilligers Hoge Heem

DUS-tas vrijwilligersHogeHeemIn het Hoge Heem zijn veel vrijwilligers actief. Een van hen is Lindsey Colvin. Nadat zij haar baan verloor, werd zij vrijwilligster en nu werkt zij vijf dagen in de week als vrijwilligster in het Hoge Heem, bij het Rode Kruis en via de gemeente. “Het is gewoon verschrikkelijk leuk om te doen”, vertelt zij.

“Ik doe in het Hoge Heem mee met sociale activiteiten. Zo wandel ik met twee dames en ben ik bij de spelmiddag, doe mee met de wandelvierdaagse en ben bij de bingo. Eerst dacht ik ‘wat moet ik in hemelsnaam met een bingo’ maar het is zo leuk. Die spanning bij de bewoners op de bingoavond, prachtig om te zien. Welke prijsjes zijn er, wie zal als eerste mogen kiezen? Het is leuk om zo met andere vrijwilligers en met de bewoners bezig te zijn.

Ik heb intussen zo veel mensen ontmoet. Het is geweldig om te doen. Vaak zijn het heel eenvoudige dingen die voldoening geven. Bijvoorbeeld als ik iemand op haal om buiten te gaan wandelen en die persoon reageert heel enthousiast ‘o, we gaan naar buiten!’.”

Veel plezier als vrijwilliger dus. Annemieke de Hond coördineert als betaalde kracht de vrijwilligers van het Hoge Heem. Het zijn er zo’n 250 maar er zijn altijd nog meer vrijwilligers nodig. Bijvoorbeeld voor de avonden waarop buurtbewoners bij het Hoge Heem kunnen komen eten of bij kleinschalig wonen waar dementerende ouderen wonen of in de weekenden bij allerlei activiteiten.

DUS! (D66 en GroenLinks) geeft zo nu en dan een DUS!-tas met lokale, biologische of fairtrade producten aan vrijwilligers. Als blijk van waardering want vrijwilligers dragen de gemeenschap. Dit keer waren de vrijwilligers van het Hoge Heem aan de beurt om in het zonnetje gezet te worden. Lindsey Colvin en Annemieke de Hond ontvingen de DUS!-tas uit handen van Henk Wevers, als vertegenwoordigers van alle vrijwilligers in het Hoge Heem.