Gift DUS! aan kinderboerderij De Olievaar

overhandiging gift DUS aan kinderboerderij webDUS! heeft bij de openingsreceptie van kinderboerderij De Olievaar op vrijdag 11 december een gift gegeven aan Stichting Kinderboerderij De Olievaar. DUS! draagt de kinderboerderij een warm hart toe en stond samen met de PvdA aan de wieg van de herstart van de kinderboerderij. Toen de kinderboerderij in 2014 moest sluiten namen DUS! en PvdA direct het initiatief tot een bijeenkomst om samen met belangstellenden te kijken of de kinderboerderij een herstart kon maken.

 

Na die bijeenkomst is een groep enthousiaste mensen aan de slag gegaan. De Stichting Kinderboerderij De Olievaar werd opgericht, er volgde allerlei overleg met de gemeente, plannen werden gemaakt, etc. Onlangs heeft de gemeente Uithoorn officieel de sleutel van de kinderboerderij aan de Stichting kinderboerderij De Olievaar overhandigd. De kinderboerderij kan nu officieel van start.

Hieronder het persbericht van de Stichting Kinderboerderij De Olievaar over de openingsreceptie

Geslaagde openingsreceptie Kinderboerderij De Olievaar

Afgelopen vrijdagmiddag 11 december hield Stichting Kinderboerderij De Olievaar een openingsreceptie om het glas te heffen op een bloeiende toekomst van Kinderboerderij De Olievaar. Ook werd gevierd dat de gemeente nu officieel de sleutel aan de Stichting heeft overgedragen, waardoor de kinderboerderij nu officieel van start kan!

De openingsreceptie trok ondanks de slechte weersverwachting toch de nodige bezoekers en genodigden. Samen met (ex)vrijwilligers en het bestuur werd getoost op de toekomst van de kinderboerderij. Het bestuur mocht hierbij diverse kado’s in ontvangst nemen. Zo ontving de kinderboerderij namens Politieke partij DUS! een donatie en overhandigde de regiomanager van Ons Tweede thuis een design vogelhuis. Ook van bezoekers ontving de kinderboerderij geschenken van kippenvoer tot cadeaubon.

Tijdens de receptie konden kinderen meedoen aan een kwis en was er een dierengeluiden spel. Ook kinderen van Kindercentrum De Blokkendoos (Brood & Spelen) en basisschool Het Startnest waren van de partij en genoten zichtbaar. Het overige bezoek kon zich informeren over de plannen en toekomst van de Olievaar en de mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

De kinderboerderij draait volledig op vrijwilligers, zonder financiele steun van de gemeente. De Olievaar is dan ook afhankelijk van giften, donaties, sponsoren en subsidies.

Vrijwilligers en het bestuur kijken terug op een zeer geslaagde middag!