kinderboerderij bijeenkomst

Denk mee over kinderboerderij

Hoe behouden we de kinderboerderij voor Uithoorn? Denk met ons (PvdA en DUS!) mee op zaterdag 25 januari van 10-12 uur in het Buurtnest.

Veel inwoners van Uithoorn schrokken vorige week van het nieuws dat kinderboerderij De Olievaar per 1 maart gaat sluiten. In 2005 heeft (de meerderheid van) de gemeenteraad besloten de kinderboerderij te privatiseren door overdracht aan Ons Tweede Thuis. Sindsdien heeft Ons Tweede Thuis de kinderboerderij draaiende weten te houden, eerst met 5 jaar subsidie en daarna met steeds meer moeite en steeds minder openingsdagen. Ons Tweede Thuis was in overleg met de gemeente over plannen om de kinderboerderij in stand te houden met een pannenkoekenrestaurant. Vorige week bleek dat dat toch niet gelukt was en gooide Ons Tweede Thuis de handdoek in de ring.

Op dit bericht zijn veel reacties gekomen van inwoners die de kinderboerderij een warm hart toedragen: kunnen wij de kinderboerderij niet redden. Kan ik helpen? We moeten een actie houden. Crowdfunden! Ik wil een website opzetten, enzovoorts..

Volledige subsidie door de gemeente, zoals vroeger, zit er gezien de huidige financiële situatie niet in. Er zullen dus andere initiatieven moeten komen. Dat is niet eenvoudig, want om een kinderboerderij draaiende te houden is veel organisatievermogen, kennis en geld nodig.

Ook de politieke partijen DUS! (D66 en GroenLinks) en PvdA Uithoorn/De Kwakel vinden de kinderboerderij een onmisbare voorziening en willen graag mee actievoeren om de kinderboerderij te behouden.

Zij gaan ervan uit dat de benodigde kennis, geld en organisatievermogen in de Uithoornse samenleving aanwezig zijn. Daarom organiseren zij een bijeenkomst op zaterdag 25 januari van 10 tot 12 uur in het Buurtnest om de mogelijkheden te verkennen en de krachten te bundelen.

Het doel van de bijeenkomst is in eerste instantie een initiatiefgroep op te richten, die de mogelijkheden voor een doorstart van de kinderboerderij gaat onderzoeken en uitwerken.

Als u een waardevolle bijdrage denkt te kunt leveren, kom dan zaterdag mee praten.

Als u niet aanwezig kunt zijn en u wilt zich toch inzetten voor de kinderboerderij, mail dan met secretariaat@dus-uithoorn.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elfriede Henraat 0297-562201 of Els Gasseling els.gasseling@live.nl of secretariaat@dus-uithoorn.nl.