Kwakelse hobbyclub

DUS!-tas voor Kwakelse Hobbyclub

10 januari 2014 – Henk Wevers

Timmeren, zagen, boren, schilderen, haren vlechten, knutselen met wol en kralen. Het Dorpshuis gonst van de activiteiten van zo’n 50 kinderen die meedoen met de Kwakelse Hobbyclub. Het is een vrije inloop, de kinderen komen zelf met ideeën of ze doen mee met een vrijwilliger die iets organiseert. Twee uur lang maken ze iets voor Moederdag, hun konijnenhok of zo maar iets leuks. Ze genieten zichtbaar en velen komen trouw elke vrijdagavond. Uiteraard zijn er ook limonade en versnaperingen want er wordt stevig gewerkt.Kwakelse hobbyclub  knutselen

Al 55 jaar ontvangen 15 vrijwilligers de kinderen die spelenderwijs techniallerlei technieken leren. Veel van de huidige vrijwilligers zijn zelf als kind daar begonnen, waaronder een kleindochter van de oprichter. Naast de clubavonden zijn er speurtochten, disco-avonden, en elk jaar gaat men samen op kamp. Dit alles creëert een geweldige sfeer. Aan het eind van de avond zie je bij alle kinderen en ook de leiding een glimlach, zo schrijft iemand in het gastenboek.

DUS! (GroenLinks en D66) waardeert de inzet van deze vrijwilligers, ze verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Daarom is deze maand de DUS!-tas met lokale en fairtrade producten voor hen.

Kwakelse hobbyclub  groep