LETS

Mensen gezocht voor ruilen

Marianne Mak – 12 oktober 2013

Spullen of diensten ruilen met elkaar, het is soms door geldgebrek bittere noodzaak, maar het is gewoon ook leuk én helemaal in op dit moment. In Uithoorn is door DUS! en de PvdA de Stichting LETS  opgericht. LETS staat voor Local Exchange Trading System. Een (digitale) plaats waar mensen uit Uithoorn, De Kwakel en Amstelhoek spullen en diensten met elkaar kunnen ruilen. Goedkoop, het spaart vaak het milieu en zorgt voor onderlinge ontmoeting.

Of het nou gaat om boeken of CD’s ruilen, oppas voor de hond of reparatie aan je computer, een boom snoeien of helpen bij een verhuizing: er is van alles onderling te ruilen aan spullen of vaardigheden en deskundigheid. En dat zonder dat er geld aan te pas komt, dus zonder rente en rood staan. De eerste stappen zijn gezet om dit te organiseren.

Om de organisatie verder te ontwikkelen worden er nieuwe bestuursleden gezocht.  Zie je ruilen als een leuke nieuwe uitdaging? Weet je wat nodig is om een organisatie op te zetten en wil je meehelpen de Stichting LETS goed van de grond te krijgen? Neem dan contact op met Ans Gierman, ans.gierman@gmail.com