Ria Zijlstra stopt als wethouder.

Hoe nu verder?

U heeft het natuurlijk allang kunnen lezen in de krant: Wethouder Ria Zijlstra treedt af vanwege de aanstaande verhuizing naar buiten de gemeentegrenzen. Dat was even slikken voor DUS!

Hoe nu verder?

Een prangende vraag. Nadat we waren bijgekomen van de schrik namen we even tijd om terug te blikken. Dan kijk je niet alleen terug naar 11 jaar wethouderschap, maar ook naar bijna 23 jaar gemeentepolitiek, waarin Ria een prominente plaats heeft ingenomen.  

Niet alleen is zij een gepassioneerd mens en politica, zij is ook een bijzonder prettig en leuk mens. Altijd een vriendelijk woord, een lach op haar gezicht en altijd op zoek naar een oplossing.

Ria heeft aan de wieg gestaan van het samenwerkingsverband tussen Groen Links en D66 in Uithoorn. Ria heeft zich met hart en ziel ingezet om deze twee partijen tot het huidige DUS! te vormen en dat is gelukt.

DUS! is al vele jaren een stabiele en betrouwbare factor in de Uithoornse politiek. Het is een partij geworden waar mensen met plezier gemeentepolitiek bedrijven, plezier hebben met elkaar en er plezier in hebben om Uithoorn mooier, duurzamer en groener te maken. De stabiele en meest duurzame factor in al die jaren was Ria.

Bij het afscheid van Ria zou je kunnen zeggen dat de partij DUS! volwassen is geworden en dat moeders (Ria) vindt dat we het wel alleen kunnen inmiddels.

Wat staat ons te doen?

Welnu: doorgaan. Ria heeft een goed oog voor mensen die voor onze partij een aanwinst kunnen zijn en dus kunnen we door. Opvolgers staan klaar, popelend om wat Ria heeft opgebouwd te beschermen, te bewaken en verder uit te bouwen. 

Na zoveel jaar in de politiek en werken voor “de ander”  krijgt Ria meer tijd voor zichzelf en haar man Sieger. Een welverdiende rust. Hoewel, Ria kennende, zal zij zich wel in allerlei nieuwe avonturen storten en zal er van rust weinig sprake zijn.

Ria dank, een driewerf dank voor alles! De toekomst is mooi!

DUS!