Sneltram naar Uithoorn?

sneltram AmstelveenEr komen steeds meer geluiden voor en tegen de eventuele tramlijn die naar Uithoorn zal lopen. Zo ook de vraag aan DUS! om een standpunt in te nemen wat betreft de tramlijn. Voordat de planstudie is afgerond, en dat zal pas eind maart 2016 zijn, is het moeilijk om een standpunt te bepalen. Daarvoor weten we gewoon nog te weinig.

DUS! heeft wel het idee dat niet bij iedereen duidelijk is welke gevolgen optreden door het gereed komen van de Noord-Zuidlijn. Als gevolg daarvan wordt o.a. station Zuid een hub station voor een groot deel van het vervoer van en naar Amsterdam. Het wel of niet komen van een tramlijn naar Uithoorn heeft hier geen invloed op. En wanneer er geen tramlijn naar Uithoorn komt dan zal over hetzelfde tracé een snelle busverbinding komen. Dat was immers al het uitgangspunt.

Natuurlijk is DUS! voor een goede openbaar vervoerverbinding. Belangrijk daarbij zijn bijvoorbeeld reistijd en reiscomfort. En we vinden het belangrijk dat er een directe verbinding blijft bestaan tot omgeving Leidseplein.