wandeling rond Zijdelmeer

Natuurbeleving dicht bij huis: mee met de gids rond het Zijdelmeer

bij het ZijdelmeerHet Zijdelmeer, een oude veenplas in een stukje polder als een Central Park tussen de bebouwing van Uithoorn. Zo staat dit natuurgebiedje omschreven in de gids van Landschap Noord-Holland. Hoe dan ook, het is er heerlijk wandelen en het is er verrassend mooi. Dat alles wordt nog interessanter als je Walter Busse als gids hebt. Hij weet ongelooflijk veel van planten en dieren, kent het Zijdelmeer en directe omgeving als zijn broekzak en kan ook nog eens zeer geanimeerd vertellen.

Op maandag 26 mei krijgt u de kans met hem mee te gaan op eenwandeling rond het Zijdelmeer. Wat kunnen we verwachten eind mei?

 

Let op: volop vogelgezang van kleine karekiet en rietzanger, tuinfluiter, zwartkop en misschien wel de braamsluiper. Op het landje van Vermey bloeien orchideeën en de rietlanden zijn helemaal gekleurd van allerlei bloemen. Zwaluwen en gierzwaluwen vliegen rond en over het Zijdelmeer om insecten te verschalken. Al met al een afwisselende wandeling waar u van harte welkom bent. 

De wandeling is georganiseerd door DUS! (D66 en GroenLinks) omdat DUS! duurzaamheid hoog in het vaandel heeft en waar kun je dan beter beginnen met aandacht voor je eigen omgeving? De wandeling is op maandag 26 mei, duurt anderhalf tot twee uur en start om 19.00 uur bij het gemeentehuis. Meer informatie: secretariaat@dus-uithoorn.nl.